براساس جدیدترین تحقیقی که در مجله لانست به چاپ رسیده است، اثبات شده است که همه ساله یازده میلیون نفر به دلیل غذایی که میخورند، در معرض مرگ زودهنگام قرار میگیرند و رژیم غذایی روزانه مهمترین عامل مرگ و میر حتی نسبت به سیگار کشیدن(سرطانزا بودن) است.
براساس این تحقیق در حال حاضر از هر پنج نفر، یک نفر به دلیل رژیم غذایی روزانهای که دارد، جان خود را از دست میدهد و نزدیک به نیمی از مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت، به دلیل رژیم غذایی نامناسب و مصرف مواد خوراکی ناسالم می باشد.
هم چنین محققان در سال 2012 دریافتند که بیش از 700،000 نفر به علت بیماری کاردیوتابولیک درگذشتند، که نزدیک به 320،000 نفر (حدود 45 درصد) آنها مربوط به رژیم غذایی نامناسب افراد بوده است.
به گفته پژوهشگران، رژیمهای غذایی ناسالم و غیراُرگانیک باعث کاهش امید به زندگی در سراسر جهان شده است.
با توجه به مطالعات انجام شده، محققان تجزیه و تحلیل خود را در 10 گروه مواد غذایی و مواد مغذی مانند: میوه ها، سبزیجات، آجیل و مغز ها، غلات سبوس دار، گوشت قرمز فرآوری نشده، گوشت فرآوری شده، نوشیدنی های شیرین شده با شکر، چربی اشباع نشده، چربی امگا 3 از غذاهای دریایی و نمک متمرکز کردند.
به طور کلی، بیشترین تعداد مرگ و میر مربوط به مصرف سدیم کمتر از حد مطلوب بوده است، به عبارت دیگر، مصرف بیش از حد نمک به بدن آسیب می رساند. تحقیقات نشان داده است که حدود 66،500 مرگ و میر از بیماری کاردیوتابولیک در سال 2012 به علت مصرف بیش از حد سدیم می باشد.
جهت آشنایی با عنصر سدیم کلیک کنید
هم چنین محققان با مطالعه بر روی گروه های جمعیتی خاص دریافتند که، مرگ و میر با توجه به عوامل غذایی در مردان نسبت به زنان بیشتر می باشد. علاوه بر این، مرگ و میر در افراد جوان در مقایسه با افراد مسن که با عوامل غذایی در ارتباط است نیز بیشتر می باشد.
به طور کلی در سال 2017، حدود 11 میلیون مرگ و میر ناشی از رژیم غذایی نامناسب رخ داد. رژیم های غذایی با سدیم بالا و مصرف محدود غلات و میوه ، بیش از نیمی از مرگ و میر مربوط به رژیم غذایی در سال 2017 را تشکیل می دهند.
علل مرگ و میرهای با عامل غذایی در سال 2017 ؛ شامل 10 میلیون مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی عروقی، 913000 مرگ و میر ناشی از سرطان و تقریبا 339000 مرگ و میر ناشی از دیابت نوع 2 بوده است.
برنامه تحقیقاتی 2017 که مهمترین و معتبرترین تحقیق در حوزه سلامت است،پس از ارزیابی از نحوه مرگ و میر در جهان ، اثبات نمود که چگونه عادات غذایی باعث بیماری و کوتاه شدن عمر می شود.
براساس این تحقیق خطرناکترین رژیمهای غذایی جهان عبارتند از:
نمک خیلی زیاد - منجر به مرگ سه میلیون نفر(اطلاع بیشتر از خطرات نمک)
غلات کامل خیلی کم- منجر به مرگ سه میلیون نفر(مشاهده و سفارش غلات اُرگانیک)
میوه جات بسیار کم- منجر به مرگ دو میلیون نفر(آشنایی با نقش میوه در سلامت)
همچنین میزان کم آجیل ( مثل بادام، مغزگردو) و دانه ها (مثل آفتابگردان...)، مصرف کم سبزیجات،مصرف کم امگا ۳ از طریق غذاهای دریایی و هم چنین فقر یا کمبود فیبر در رژیم های غذایی؛ از جمله عوامل دیگر مهم مرگ و میر و کوتاه شدن عمر در جهان است.
براساس این تحقیق، از جمله غذاهای سالمی که در اکثر رژیم های غذایی در سراسر جهان دیده نمیشود، انواع آجیل و مغز دانهها است.
پروفسور نیتا فوروهی، از دانشگاه کمبریج میگوید: "تصور بر این است که آجیل و مغز دانهها کم انرژی هستند و باعث چاقی میشوند، در حالی که آنها سرشار از چربیهای خوب هستند."
پروفسور فوروهی میافزاید: "بسیاری از مردم آجیل و دانهها را جزو غذا به شمار نمی آورند و مسئله دیگر به هزینه خریدن آنها مربوط میشود."
به گفته پروفسور مورای "کیفیت رژیم غذایی مهم است. مهم نیست که وزن شما چقدر است. مردم باید مصرف غلات کامل، میوه ها، سبزیجات، آجیل و مغز دانه ها را افزایش داده و مصرف نمک را کاهش دهند."
اما پروفسور فروهی هشدار میدهد: در صورتی که به مردم اطلاعاتی داده شود و منابعی در اختیارشان قرار گیرد، می توانند انتخاب های سالمتری داشته باشند. اما مادامی که در قفسه های فروشگاهها شاهد این هستیم که یکی بخرید و یک مجانی ببرید، این انتخاب ها همواره غیرسالم هستند.
بزرگترین کمبود در مصرف بهینه برای آجیل و دانه و دانه های غلات دیده شد و بزرگترین افزایش مصرف نیز برای نوشیدنی های شیرین شده، گوشت فرآوری شده و سدیم مشاهده شده است. به طور متوسط، جهان تنها 12 درصد از مقدار توصیه شده از آجیل و دانه (حدود 3 گرم مصرف متوسط در روز، در مقایسه با 21 گرم که در روز توصیه می شود) و در حدود 10 برابر مقدار توصیه شده از نوشیدنی های شیرین قند (49 گرم مصرف متوسط، در مقایسه با 3 گرم توصیه شده بود) مصرف کرده است.
علاوه بر این، رژیم غذایی جهانی شامل 16 درصد از مقدار توصیه شده شیر (میانگین مصرف 71 گرم در روز در مقایسه با 435 گرم توصیه شده در روز)، حدود یک چهارم (23 درصد) از مقدار توصیه شده از دانه های غلات (29 گرم مصرف متوسط در روز در مقایسه با 125 گرم توصیه شده در روز)، تقریبا دو برابر (90٪ بیشتر) توصیه شده از گوشت فرآوری شده (حدود 4 گرم مصرف متوسط در روز، در مقایسه با 2 گرم در روز توصیه می شود) و 86 درصد بیشتر سدیم (حدود 6 گرم مصرف متوسط در روز ، در مقایسه با 24 ساعت سدیم ادراری 3 گرم در روز) بوده است و متاسفانه این رویه خطرناک که در سال 2017 جان 11,000,000 نفر را گرفت هنوز هم ادامه دارد!
زمان آن فرا رسیده است تا با انتخاب سبک زندگی سالم و مصرف مواد غذایی اُرگانیک(به معنای واقعی) زندگی خود را بیمه نموده و از نشاط و سلامتی پایدار لذت ببرند.